ЧАСТНЫ ЖИЛОИ ДОМ

GYVENAMAS NAMAS | LD

By | Architektūra

GYVENAMAS NAMAS  | LD

TIPAS: ARCHITEKTŪRA

VIETA: VILNIUS, LIETUVA

DYDIS: 80-110 kv.m.

METAI: 2016

STATUSAS: VYKDOMAS

ARCHITEKTAI: PAULIUS PETKUS

‘LD’  – modernus namo projektas. Architektūra ir dizainas buvo sukurtas kaip modernus, ekologiškas ir ekonomiškas sprendimas miesto gyventojams.  ‘Live in wood’ pranašumas yra galimybė lengvai adaptuoti projektą pagal paskirtį ir vietą. Šis projektas gali būti pritaikytas kaip vasarnamis, sodyba ar pagrindinis būstas. Šio projekto plotas su modifikacijomis gali būti nuo 80-110kv.m. Tokio dydžio plotas racionaliai išplanuotas įvertinus pagrindinius gyvenamųjų patalpų poreikius, – kaip svetainė su virtuve ir valgomuoju, 2 ar 3 miegamieji kambariai ir vonia su pagalbinėmis patalpomis. Projekte numatytos natūralios medžiagos ir apdailos. ‘Live in wood’ kartotinių namų projektus sukūrėme nekilnojamo turto agentūrai (NT vystytojams) kaip modernius mažo biudžeto gyvenamuosius namus, orientuotą į skandinavišką minimalistinę gyvenimo koncepciją.

ЧАСТНЫ ЖИЛОИ ДОМ LIVE IN WOOD

SKANDINAVISKAS NAMAS | LC

By | Architektūra

SKANDINAVIŠKAS NAMAS | LC

ARCHITEKTŪRA

2016

Kartotinis projektas

80-110 kv.m.

‘LC’  namo architektūra ir dizainas buvo sukurtas kaip modernus, ekologiškas ir ekonomiškas sprendimas miesto gyventojams.  ‘Live in wood’ pranašumas yra galimybė lengvai adaptuoti projektą pagal paskirtį ir vietą. Šis projektas gali būti pritaikytas kaip vasarnasmis, sodyba ar pagrindinis būstas. Šio projekto plotas su modifikacijomis gali būti nuo 80-110kv.m. Tokio dydžio plotas racionaliai išplanuotas įvertinus pagrindinius gyvenamųjų patalpų poreikius, – kaip svetainė su virtuve ir valgomuoju, 2 ar 3 miegamieji kabariai ir vonia su pagalbinėmis patalpomis. Projekte numatytos natūralios medžiagos ir apdailos. ‘Live in wood’ kartotinių namų projektus sukūrėme nekilnojamo turto agentūrai (NT vystytojams) kaip modernius mažo biudžeto gyvenamuosius namus, orientuotą į skandinavišką minimalistinę gyvenimo koncepciją.

 

ДОМ ДУПЛЕКС В ВИЛЬНЮСЕ

DVIBUTIS GYVENAMAS NAMAS VILNIUJE | 2X2

By | Architektūra

DVIBUTIS GYVENAMAS NAMAS VILNIUJE | 2X2

ARCHITEKTŪRA

LAUMIŲ G., VILNIUS

2017

STATOMAS

280 kv.m.

Dvibutis gyvenamas namas Vilniuje | 2X2 modernus gyvenamųjų namų projektas NT kompanijai Vilniuje . Orientuotas šiuolaikinės šeimos poreikius  pagal plotą ir architektūros stilistiką atitinkantis Skandinaviško stiliaus dizainą. Sklypas taisyklingas stačiakampis einantis lygiagretus Laumių gatvei esančią pietinėje pusėje. Namai simetriški minimalistinės formos tūriai pasaulio šalių atžvilgiu namai atsukti į pietus ir šiaure. Pietinėjė pusėje suformuoti vidiniai kiemai nuo gatvės ir triukšmo vizualiai atriboti moderniomis automobilių stoginėmis.

Dvibučiai suprojektuoti ir išplanuoti racionaliai minimalistinio dizaino, tai kad šių pastatų priežiūra ir eksplotaciją būtų kuo paprastesnė ir patogesnė. Kiekvienas butas yra 140 kv.m. ploto it atitinka pagrindinius modernios šeimos poreikius pagal gyvenamajį plotą ir išplanavimą. Kiekvienam bute suprojektuotas gyvenamasis kabarys, virtuve ir valgomuoju ir maisto sandeliuku, darbo kambarys, vonia ir techninė patalpa pimame pastato aukšte,  bei 3 miegamieji kabariai, drabužinė ir didelė vonia antrame aukšte.

ЧАСТНЫ ЖИЛОИ ДОМ

GYVENAMO NAMO ARCHITEKTURA | LB

By | Architektūra

GYVENAMO NAMO ARCHITEKTURA | LB

ARCHITEKTŪRA

2016

PROJEKTAS

80-110 kv.m.

‘LB’  namo architektūra ir dizainas buvo sukurtas kaip modernus, ekologiškas ir ekonomiškas sprendimas miesto gyventojams.  ‘Live in wood’ pranašumas yra galimybė lengvai adaptuoti projektą pagal paskirtį ir vietą. Šis projektas gali būti pritaikytas kaip vasarnasmis, sodyba ar pagrindinis būstas. Šio projekto plotas su modifikacijomis gali būti nuo 80-110kv.m. Tokio dydžio plotas racionaliai išplanuotas įvertinus pagrindinius gyvenamųjų patalpų poreikius, – kaip svetainė su virtuve ir valgomuoju, 2 ar 3 miegamieji kabariai ir vonia su pagalbinėmis patalpomis. Projekte numatytos natūralios medžiagos ir apdailos. ‘Live in wood’ kartotinių namų projektus sukūrėme nekilnojamo turto agentūrai (NT vystytojams) kaip modernius mažo biudžeto gyvenamuosius namus, orientuotą į skandinavišką minimalistinę gyvenimo koncepciją.

family house

DYVENAMAS NAMAS 100m2 | LA

By | Architektūra

GYVENAMAS NAMAS | LA

ARCHITEKTŪRA

2016

PROJEKTAS

80-110 kv.m.

Modernus vieno aukšto namas iki 100m2. ‘LA’  namo architektūra ir dizainas buvo sukurtas kaip modernus, ekologiškas ir ekonomiškas sprendimas miesto gyventojams.  ‘Live in wood’ pranašumas yra galimybė lengvai adaptuoti projektą pagal paskirtį ir vietą. Šis projektas gali būti pritaikytas kaip vasarnasmis, sodyba ar pagrindinis būstas. Šio projekto plotas su modifikacijomis gali būti nuo 80-110kv.m. Tokio dydžio plotas racionaliai išplanuotas įvertinus pagrindinius gyvenamųjų patalpų poreikius, – kaip svetainė su virtuve ir valgomuoju, 2 ar 3 miegamieji kabariai ir vonia su pagalbinėmis patalpomis. Projekte numatytos natūralios medžiagos ir apdailos. ‘Live in wood’ kartotinių namų projektus sukūrėme nekilnojamo turto agentūrai (NT vystytojams) kaip modernius mažo biudžeto gyvenamuosius namus, orientuotą į skandinavišką minimalistinę gyvenimo koncepciją.

ЖИЛОИ ДОМ В ВИЛЬНЮСЕ

PRABANGUS GYVENAMAS NAMAS VILNIUJE ‘BLACK BOX’

By | Architektūra

PRABANGUS GYVENAMAS NAMAS VILNIUJE ‘BLACK BOX’

ARCHITEKTŪRA | INTERJERAS

UNGURIŲ G., VILNIUS

REALIZUOTAS

208 kv.m.

FOTO : Leonas Garbačauskas

Publikacijos: Lietuvos rytas article

Namo projektas ‘BLACK BOX’ – Vilniaus Lazdynų mikrorajone suplanuotas ir įrengtas namas – paprastumo, bet kartu ir išskirtinumo kombinacija. Šis modernios architektūros šeimos namas iškilo ant Neries šlaito per kiek daugiau nei metus.

Projekto autoriai – „PAO Architektai“ komanda architektas Paulius Petkus ir interjero dizainerė Justė Žibūdienė. Projekto užsakovai – jauni ir drąsius žmonės. Jie turėjo  aiškius pageidavimus namo išplanavimui, tačiau leido mums eksperimentuoti. Namo savininkai norėjo netradicinių ir įdomių sprendimų, tačiau labai svarbus uždavinys, kad būsima gyvenamoji vieta atitiktų šeimos poreikius ir tiltų į biudžetą. Jie patys, atliko namų darbus, pageidavo šiuolaikiškos, modernios ir minimalistinės architektūros bei lengvų formų paryškinančių jų sklypo privalumus. Vieno aukšto, minimalistinės formos tūrio koncepciją su užstatymu lygiagrečiai sklypo kraštinei, puikia prilipo šioje vietoje. 200 kv. m. ploto namo projektas ‘BLACK BOX’ sukurtas jaunai  keturių asmenų šeimai ir jame įrengti 5 kambariai. Pagrindinis įėjimas ir visos pagalbinės patalpos, tėvų ir vaikų vonios, o taip pat ir drabužinė yra suplanuotos šiaurinėje pastato pusėje. Gyvenamas kambarys su valgomuoju, virtuve ir miegamieji kambariai yra atsukti į pietvakarius su vaizdu į upę. Trys miegamieji kambariai iš kurių,  –  1 tėvų miegamasis suplanuotas su atskira drabužine ir vonia bei 2 vaikų kambariai, kurie po pakeitimo projektavimo eigoje liko vienu dideliu kambariu. Iš pradžių planavome daryti atskirtus kambarius atskirtus pertvara, tačiau išdiskutavus su šeimininkais  nutarėme palikti šiuos kambarius nesujungtus, vėliau kai vaikai paaugs ir jiems bus reikalingas privatumas galima bus sumontuoti pertvarą. Dabar tai yra didelė žaidimų erdvė.

Name taip pat įrengtas darbo kambarys bei kitos pagalbinės patalpos.  Svetainė yra sujungta su valgomuoju ir virtuve, prie kurios įrengtas sandėliukas maistui ir kitiems buitiniams reikmenims. Namo planas ir bendrai architektūra su interjeru atspindi skandinaviško modernizmo filosofiją, kaip pasakytoje vieno iš žymiausiu modernizmo architektų, vokiečio Ludwig Mies van der Rohe  frazė –  „mažiau yra daugiau. 

Visi gyvenamieji kambariai turi išėjimą į dengtą terasą. Vasaros metu ši stogo detalė – konsolė veikia ne tik kaip stogas nuo lietaus bet ir labai efektyviai reguliuoja mikroklimatą sudarydama natūralų šešėlio efektą ir apsaugo kambarius nuo tiesioginių saulės spindulių. Kadangi kiemas yra pietų pusėje ir vasarą yra apšviestas visą diena, tai šis sprendimas leidžia natūraliais būdais palaikyti vėsą patalpose. Šiaurinėje namo dalyje įrengta analogiška stogo konsolė, kuri suformuoja pagrindinį įėjimą ir apsaugą nuo lietaus. Kadangi šiaurinėje sklypo dalyje numatoma kvartalo plėtra, ten įrengėme žaliąsias zonas, kurios dengią vaizdą nuo gatvės ir suteikia daugiau privatumo. Taip pat tai yra ir įdomus žaidimas kontrastais kai žaluma žaidžia su fasado apdaila ir apšvietimu. Be to viena iš įdomesnių detalių – „skylės“ stoge įrengtos tam, kad šios žalios oazės galėtu augti šiaurinėje pusėje. 

Visame name ir jo fasade naudotos kontrasto principu pasirinktos medžiagas: juoda-balta, grubu-lygu ir t.t. Taip juodo-šviesaus medžio apdaila paryškina minimalistine formą tarsi visas linijas padaro dar tiesesnėmis, taip pat gražiai kontrastuoja su betono elementais tekstūra.

Toks pats kontrasto efektas koreliuoja su interjero sprendimais – skandinaviško minimalizmo koncepcija. Nemenkas įdirbis šiame projekte buvo sutelktas į detales, nes tai ir yra viena iš svarbiausia tie interjere tiek architektūroje, tai leido erdves padaryti lengvas – išlaisvinti jas nuo nereikalingo triukšmo

namo rekonstrukcija Norvegija

NAMO REKONSTRUKCIJA AKERSHUS, NORVEGIJA

By | Architektūra

NAMO REKONSTRUKCIJA AKERSHUS, NORVEGIJA

ARCHITEKTŪRA

HVAM, AKERSHUS, NORVEGIJA

2017

STATOMAS

200 kv.m.

KLIENTO REKOMENDACIJA, NORVEGIJA

Vi benyttet oss av arkitekt Paulius Petkus sine tjenester i forbindelse med et moderne hus tilbygg til vår enebolig, og ble satt i kontakt med ham via entrepenøren. Samarbeidet med Petkus fungerte svært godt. Han har gode engelskkunnskaper, svarer raskt og kom med gode innspill til våre ideer. Det tok ikke lang tid fra vi startet til vi fikk de endelige tegningene, som samsvarte godt med våre ønsker. Anbefales på det varmeste.

Anne A. Luke, Hvam

biuras-interjeras-susitikimu-sale

BIURO INTERJERAS VILNIUJE | BOD

By | Interjeras

BIURO INTERJERAS VILNIUJE | BOD

INTERJERAS

VILNIUS, LIETUVA

2017

VYKDOMAS

ARCHITEKTAI:

PAULIUS PETKUS, RADVILĖ VALATKAITĖ

Biuro interjeras Vilniuje – mokslinei gamybinei laboratorijai patalpose BOD visorių mokslo centre.  Tai modernaus minimalistinio stiliaus interjeras. Biuro interjero erdvė išplanuota į dvi atskiras zonas : erdvus holas per 2 aukštus kaip pagrindinis akcentas formuojantis pagrindinį įėjimą bei likusios patalpos suskaidytos pagal aktyvaus biuro filosofiją, kuriame darbuotojai laisvi pasirinkti sau tinkamą vietą darbui. Iš dalies biuras yra suplanuotas su atvira darbo ardve suskaidyta akustinemis pertvaromis iš dalies kabinetai kur esant butinybei galima turėti privatumą.  Taip pat šiame biure yra suplanuota didelė virtuvė su valgomuoju kaip bendruomenės erdvė kurioje darbuotojai gali dirbti, bendrauti, ilsėtis bei aktyviai lesiti laiką kartu. Projekto metu buvo suprojektuotas ir irengtas 2 aukšas, nes šių gamybinių patalpų aukštis yra virš 6m. Antrajame biuro aukšte įrengta posėdžių salė ir kabinetai. Erdvės suplanuotos 12-14 darbo vietų, bendras projekto plotas – 223kv.m.

Projekte panaudotos inovatyvios skandinavų kompanijos „Abstracta“ akustinės ploštės iš vilnos bei atitvaros. Pagrindinė holo erdvė apdailinta medžio fanieros plokštėmis, sukuria jaukia namų atmosferą, suformuoja jaukias erdves. Darbo vietų ergonomikai parinkti elektra valdomi darbo stalai ir Herman Miller darbo kėdės. Posėdžių kambaryje darbo stalas ir kedes iš HAY baldų kolekcijos, tačiau didžioji dalis baldų suprojektuoti PAO. Apšvietimui panaudotos LED sistemos, su išmaniu valdymų ir sistemų automatizavimu, nešiojamais pulteliais projektų valdymui, valdymo panelėm, kondicionavimui šildymui ir apšvietimiu.